Please if you find this site helpful & wish to help with it's funding. Thank You.


Author Topic: New-ish forum (Problems accessing forum)  (Read 4609 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrooks

  • Advanced Member
  • **
  • Posts: 54
  • Karma: +0/-0
New-ish forum (Problems accessing forum)
« on: December 27, 2011, 00:35:04 AM »
Well I've sort of given up on this place since the "upgrade" as it seems practically un-useable but I'm getting back to my Ford project so could do with being able to actually get something useful out of the place again so.....

WTF am I doing wrong because I can't believe everyone is having these problems.

Whenever I log in I want to see what's been posted since my last login. Logically I'm thinking "show unread posts since last visit" would do the trick but I always get the message that there are no posts to display.

It's as laggy as hell. I can be two words ahead when typing and this can be at any time of day so it's not just a case of being online at times of heavy usage.

Any suggestions?

Iain

« Last Edit: February 13, 2014, 08:10:08 AM by fordrwd4ever »



Offline capri v8 driver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6744
  • Karma: +1/-0
    • http://
Re: New-ish forum
« Reply #1 on: December 27, 2011, 08:35:40 AM »
Witch browser are you using?
greetz Paul.

Capri V8 Driver.

Offline Dave

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5489
  • Karma: +3/-0
  • Gender: Male
  • Minker Owner & v6 specialist.
Re: New-ish forum
« Reply #2 on: December 27, 2011, 08:48:44 AM »
Sorry to hear this.

I just looked at your preferences & settings on the forum, I can not see any problems.

Yes as Paul says what browser do you use.

If it's explorer it may be that you need to delete all your history & cookies.
Be sure to record any passwords etc before you do so as you may delete all stored data.

May sound a cop out but explorer tends to slow down & do the delayed typing thing when it has not been cleaned up or re-installed for ages. Also 7 or older seems to have slowed down with some recent microsoft updates.

Dave

Offline fordrwd4ever

  • Don`t Fear, the Admin is here :)
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
  • Karma: +100/-0
  • Gender: Male
  • 1.0 (eco)Beast...
    • http://www.fordpower.org.uk
Re: New-ish forum
« Reply #3 on: December 27, 2011, 10:49:55 AM »
Well, Internet Explorer does have it`s problems(understatement...), but you should be able to get on the forum and post messages.

I agree with Dave that you probably have got some old cookies that are messing up your browser.
Maybe it`s easier to install either Mozilla FireFox or Google Chrome,both are a lot more stable than IE.

Hope this helps..
Keep it very sideways..

Offline capri v8 driver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6744
  • Karma: +1/-0
    • http://
Re: New-ish forum
« Reply #4 on: December 27, 2011, 19:36:21 PM »
I am not gone discuse browsers here  ;D, each have there good points, but also bad points.

Google for free ccleaner and install it, as Dave said, make a record of you passwords, and let it clean.
greetz Paul.

Capri V8 Driver.

Offline ibrooks

  • Advanced Member
  • **
  • Posts: 54
  • Karma: +0/-0
Re: New-ish forum (Problems accessing forum)
« Reply #5 on: December 30, 2011, 20:54:38 PM »
I doubt it's a history thing as I use a number of diferent machines. IE 8 is pretty much a common factor.

Funnily enough I've logged in today and actually got a list of posts since the last visit  :o We'll see how it goes.

Iain

Offline fordrwd4ever

  • Don`t Fear, the Admin is here :)
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
  • Karma: +100/-0
  • Gender: Male
  • 1.0 (eco)Beast...
    • http://www.fordpower.org.uk
Re: New-ish forum (Problems accessing forum)
« Reply #6 on: December 30, 2011, 23:17:50 PM »
Nice to know it`s working now.

If you still got problems posting, i.e. text is delayed while typing, try to use the Compatibility Mode in IE
(it`s the torn paper icon, next to the reload button)
This used to cure my problems with IE8 and several websites.

IE9 does work a lot better, but is not available for older versions of Windows (just for Vista and 7)
Keep it very sideways..

Offline Dave

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5489
  • Karma: +3/-0
  • Gender: Male
  • Minker Owner & v6 specialist.
Re: New-ish forum (Problems accessing forum)
« Reply #7 on: December 31, 2011, 10:11:02 AM »
I use IE8 & Safari to get on here with no problems.

Problems with Interet Explorer are well documented on the net.

It's important that explorer is well maintained i.e the history is cleaned up regular & cookies deleted etc.

What happens is the old site settings is stored are various places on your computer by explorer.
As the site address is the same it loads up them settings when you access this site.
This is ment to speed things up but as the settings are no longer correct for this site due to the upgrade it actually slows things down & makes your system work harder causing problems.

Until them pre-loaded settings are deleted you will have problems.
Once deleted the computer will store new settings for this site once you access it & everything will be fast again!

The is one of explorers known problems as it don't handle upgraded or changed sites very well.

My Dad has an old 1.8GHz computer with IE8 on & every 6 months I have to wipe the whole thing & re-install a clean back-up.

As soon as the delayed text thing starts & it takes 5 mins for explorer to start up etc etc we know it's time to re-install.


He is on the net all day, god knows what he gets upto but the DLL files in explorer become corrupt, he gets loads of cookies & malware.

He has firewalls, anti-virus, locked program files & everything deletes on shutdown but still he has problems!

Once re-installed the thing is fast as feck again for about 6 months!
 
Dave

 

SMF spam blocked by CleanTalk